Két Kisfaludys diák a tehetségek között

2015-11-18 11:53:30

A Magyar Templeton Program keretében a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium két tanulója jutottak be a tehetségfejlesztő program második fordulójába.

Két tanuló, BALLA RICHÁRD ÉS SCHÄFFER GERGŐ 11.A osztályos tanulók jutottak be a tehetségfejlesztő program második fordulójába. Eredményükhöz gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

Mi is az a Magyar Templeton Program?

A Magyar Templeton Program személyre szabott tehetségfejlesztő programot indított, melynek keretében 10-19 éves fiatalokat kerestek, akik kiemelkedő képességekkel rendelkeznek a kognitív (gondolkodási, megismerési) területen. A beválogatási folyamat első lépéseként 2015. október 31-ig ki kellett tölteniük a jelentkezőknek a Nagy Képességtesztet, mely során a jelentkezők képességeit négy kognitív területen vizsgálták, ennek segítségével mérték fel, hogy a jelentkezők milyen területeken nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. Az első fordulóban több mint 17.000 diák vett részt. Akik az első akadályt sikeresen vették, felkerültek a hazai tehetséggondozás térképére, így izgalmas tehetséggondozó programokon tudnak részt venni.

A második fordulóba 2800 dák került be – köztük Balla Richárd és Schäffer Gergő.  A forduló 2015. december 6-ig tart, mely során a motiváció és a kreativitás kerül előtérbe. Aki sikeresen túljut a második fordulón, bekerül a legjobbak közé. Egy személyes interjú keretében dől el, ki az a 200 fiatal tehetség, aki bekerül a Junior Templeton Fellow egyéves, személyre szabott tehetséggondozó programjába.

Miért is jó bekerülni a Magyar Templeton Programba?

  • A program most itt Magyarországon valósul meg elsőként. Ez egy olyan egyedülálló pilot program, amely elsőként foglalkozik kivételes kognitív tehetségekkel, és a kifejezetten rájuk kidolgozott módszertanával korábban nem létezett lehetőségeket jelent a bekerülőknek.
  • Mind a 300 Junior Templeton Fellow egyéni, személyre szabott tehetséggondozó programot kap, amelynek összetételét egy személyes interjún megállapított egyéni szükségletek (és a program lehetőségei) alapján határozzák meg a szakemberek. Ezek lehetnek szakmai vagy szociális képességterületet érintő gazdagító programok.
  • Minden Fellow egyéni mentorálás lehetőségét kap. A mentorok a ma kiválóságai: akadémikusok, egyetemi professzorok, az üzleti élet meghatározó személyiségei.
  • Egy éven át más egyéb mellett többféle képzésben (soft skill, nyelvi, számítógépes, pénzügyi, vállalkozói, start-up stb.), kutatási, publikációs, utazási lehetőségekben részesülhet, nyári táborban vehet részt.

Vissza