Élő bolygónk

2015-11-27 13:58:18

A 2015/2016-os tanévben lehetőségünk nyílt csatlakozni az „Élő bolygónk” elnevezésű világméretű klímavédelmi akcióhoz.

Az akcióval kapcsolatban bővebb információ elérhető a www.elobolygonk.hu  oldalon, vagy a www.facebook.com/elobolygonk linken.

Arra ösztönzik hazánk középiskoláit, hogy – a decemberi párizsi klímacsúcs előtt nyomatékot adva a felnövekvő nemzedékek alapvető érdekének – csatlakozzanak az Élő Bolygónk néven ismertté vált kezdeményezéshez.

Az OTP Bank és a MOL nagylelkű felajánlást tett: tekintélyes pénzösszeg (6 millió Forint) illeti meg azokat a középiskolákat, amelyek a meghirdetett akció végén tanulói létszámukhoz viszonyítva a legmagasabb leadott klímavoksaránnyal rendelkeznek.

1. díj: 6 millió forint, amelyet az adott középiskola a saját döntése alapján szabadon fordíthat bármely olyan célra és/vagy fejlesztésre, amely összhangban van a környezeti fenntarthatóság és ökotudatosság eszméivel és értékeivel.

2. díj: 4 millió forint, amelyet az adott középiskola a saját döntése alapján szabadon fordíthat bármely olyan célra és/vagy fejlesztésre, amely összhangban van a környezeti fenntarthatóság és ökotudatosság eszméivel és értékeivel.

3. díj: 2 millió forint, amelyet az adott középiskola a saját döntése alapján szabadon fordíthat bármely olyan célra és/vagy fejlesztésre, amely összhangban van a környezeti fenntarthatóság és ökotudatosság eszméivel és értékeivel.

 

Csatlakozási feltételek

Az intézmények közötti esélyegyenlőség és az átláthatóság biztosítása érdekében a Köztársasági Elnöki Hivatal az általa működtetett Élő Bolygónk honlaphoz minden középiskola számára önálló online belépőkaput biztosított.

A Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium belépőkapuja:  www.elobolygonk.hu/?/mohacs/kisfaludy

Az adatvédelmi biztos hivatala által is auditált honlap rendszere rögzíti az adott intézményhez tartozó belépőkapun keresztül érkező érvényes regisztrációk számát, míg a klímavoksukat leadók adatai az adatvédelmi nyilatkozatban rögzített módon kerülnek a klímavédelmi kezdeményezés adatbázisába. A résztvevő intézmények közül azok lesznek nyertesek, amelyek tanulói létszámukhoz viszonyítva a legmagasabb százalékos arányt érik el.
 A jelen felhívás feltételei arra is lehetőséget adnak, hogy az iskola tanárai és a tanulók szülei, családtagjai, barátai is regisztrálhassanak.

 

Csatlakozási mód és határidő

A Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium belépőkódja:  www.elobolygonk.hu/?/mohacs/kisfaludy

A szavazatok hitelesített összesítésére a párizsi klímacsúcs előtt, 2015. december 10-én, déli 12 órakor kerül sor.


Vissza