Varázslók és boszorkányok lepték el iskolánkat...

2014-09-29 13:42:06

Legalábbis egy időre. Az idei év szecskaavatójának témája a Harry Potter filmek, és ennek köszönhetően a Kisfaludy gimi barokk sárga falai egy időre átalakulnak a varázsvilág leghíresebb iskolájává, a Roxforttá.

Maga a szecskaavató október 18-án (szombaton) lesz, de ebben az évben mindezt egy rendkívüli beavatási szertartás előzte meg szeptember 26-án, pénteken. A nagyszünetben összegyűlt a három avatásra váró osztály, és az iskolai teszleg süveg beosztotta őket a megfelelő iskolákba, ahogyan azt a Harry Potter könyvekből és filmekből is megszokhattuk. A 9.nya osztály a MARDEKÁR, a 7.c a GRIFFENDÉL, a 9.b osztály pedig a HOLLÓHÁT iskolájába került.

Annyit már lehet tudni a nagy napról, hogy lesz kviddics mérkőzés, minden tanulónak rendelkeznie kell egy varázspálcával, továbbá el kell készíteniük a házuknak megfelelő címert, valamint meg kell tanulniuk a Varázs, varázs... című dalt, és elő is kell adniuk.
Egyelőre a 9. nya osztály indít a legjobban, hiszen a lelkesedésükért és pontosságukért plusz pontokat kaptak.
Október 18-ig pedig érdemes fürkészni a Roxfort titkokkal teli falait, hiszen találkozhatunk a történetekből jól ismert tanárokkal és varázslótanoncokkal is.


Vissza