Ballagás 12.a osztály (2021. június 16)


2021. június 16-án a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium 12.a osztálya búcsút vett az iskolától és osztályfőnöküktől, Felföldi Péter tanár úrtól.

A nyelvi előkészítő tagozaton tanuló diákok kiemelkedő teljesítménnyel fejezhették be a gimnáziumot, hiszen a 27 diák az itt töltött tanévek alatt összesen 48 nyelvvizsga bizonyítványt szerzett. Az osztály 100% rendelkezik legalább egy középfokú nyelvvizsgával, 6 fő két nyelvből is tett nyelvvizsgát, egy tanuló pedig német, angol és horvát nyelvvizsgával fejezte be a képzést. 13 diák felsőfokú nyelvvizsgát is tett és többen sikeresen vettek részt a németországi Sprachdiplom nyelvvizsgán. A két nyelvileg legkiemelkedőbb tanuló két felsőfokú (C1) nyelvvizsgával zárta az itt töltött iskolaéveket.  

 Az ünnepség alkalmával a tanulók átvehették sikeres érettségi bizonyítványaikat is, melyek szintén kiváló eredményekről tanúskodnak: 3 diák kitűnő, további két fő jeles érettségi bizonyítványt szerzett. A bizottság 23 tanuló érettségi vizsgáját dicséretben részesítette. Az osztály érettségi átlaga 4,33 – amely kiemelkedő teljesítmény.

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak az eredményekhez!

A Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium sikeres életutat és boldogságot kíván végzős diákjainak!

                    

 

„A szárny megnőtt, üresen áll a fészek,

Csak álom volt a szép diákvilág,

S mint a fecske alkonyati szélben,

Ma szárnyat bont egy sereg diák.”

Ady Endre


Vissza