Beiratkozás a 2019-2020-as tanévre

2019-06-03 08:26:19

A 2019/20-as tanévben középfokú intézményeknél lehetőség van az e-ügyintézésre a beiratkozás során.

A törvényes képviselők kétféle módon jelentkeztethetik gyermekeiket a középfokú iskolába:

  1. papír alapon történő adminisztrációval vagy
  2. elektronikus jelentkezés lehetőségével kiegészített adminisztrációval 2019. június 18-án 24 óráig a következő módon:
    • a) Ha a szülő RENDELKEZIK általános iskolai KRÉTA-gondviselői azonosítóval és jelszóval, bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületre. Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat
    • b) Amennyiben a szülő NEM RENDELKEZIK KRÉTA-gondviselői azonosítóval és jelszóval, az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a Beiratkozás Középfokú Intézménybe (BKI) felületre. Itt kitölti a gyermek személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

Mindkét esetben a szülő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén feltöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót. Amennyiben megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a beküldött adatokat, és legenerálja a nyomtatványokat, amelyeket a szülő aláírva a beiratkozáskor magával visz.

Amennyiben a rendszer nem találja meg a tanulót a szülő által megadott adatok alapján, akkor üzenetet küld az adatok pontosítására, illetve, hogy a szülő vegye fel a kapcsolatot azzal az intézménnyel, ahová a gyermeke felvételt nyert.

Beiratkozás a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnáziumban: 2019. június 21. (péntek) 8.00- 12.00

A  beíratás napján minden tanuló törvényes képviselőjének  a MEGJELENÉS KÖTELEZŐ és be kell vinni, illetve a helyszínen be kell mutatni az intézmény által kért dokumentumok eredeti példányát. Minden beiratkozó a felsoroltakat hozza magával:

  • az általános iskolai bizonyítványát,
  • a diákigazolvány igényléséhez az Okmányiroda által kiadott „Nemzeti Egységes Kártyarendszer – Adatlap” szükséges (az okmányirodai fényképezéshez: születési anyakönyvi kivonat és lakcímkártya vagy egyéb érvényes személyi azonosító- (személyi igazolvány, útlevél – kell).

Ha a beiratkozás napján nem tud beiratkozni – alapos indok miatt – akkor az előző héten beiratkozhat az igazgatói irodában.

A Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnáziumban az ünnepi öltözék:

  • lányoknak: matrózblúz és sötét szoknya (nem nadrág),
  • fiúknak: fehér ing és sötét nadrág és az iskola logójával ellátott nyakkendő.

A beiratkozásnál lehetőség lesz matrózblúz (kb. 4.500 Ft), nyakkendő (kb. 1.800 Ft), valamint gimnáziumi pulóver (4500 Ft) és gimnáziumi póló (1.400 Ft) vásárlására is. Testnevelés órákon előírt öltözet nincs!


Vissza