Német táborban jártak a gimnázium diákjai

2019-02-05 14:50:48

2018 júniusában nemzetiségi táborban vettünk részt a németországi Langenauban, ahol testvériskolánk is található.

A németországi Ulm mellet fekvő Langenau település gimnáziumával igen jó együttműködés alakult ki. Mivel Ulm a 18. században Magyarországra települő németek utazásának kiinduló pontja volt és a ma is sok Magyarországról elhurcolt leszármazott él ott. E helyszín nagyon jó lehetőség diákjainknak a nyelvgyakorlás mellett a svábság történelmi hátterének vizsgálatára, így kétévente projekthetet szervezünk számukra. Diákcsoportunk 27 fővel 2018. június 4-10-ig tartó időszakban vett részt a Langenauban szervezett projekthét programjában.

Egy hetet töltöttünk testvériskolánk, a Robert-Bosch Gimnázium diákjainak vendégeként, akikkel egy közös projekten is dolgoztunk: városrallykeretében ismertük meg Langenau és Ulm nevezetességeit, de természetesen bemutattuk a mi városunkat is. Az utazás során ellátogattunk a Bécs melletti Schönbrunni, a meseszép Neuschwansteini kastélyba és a Bodeni tóhoz is.

Nagyon jól éreztük magunkat, sokat tanultunk és persze sok élménnyel gazdagodtunk. Izgatottan várjuk a német diákok érkezését Mohácsra2019-ben.

 


Vissza