Helikon 2018

2018-05-03 11:19:24

Szép nyárias időjárás köszöntötte a Keszthelyre érkező középiskolásokat és kísérőiket április 19-én.

Keszthelyre jönni mindig élmény, egy művészeti fesztiválra még nagyobb. Már 201 éve zajlanak ebben a szép balatoni városban a művészeti bemutatók. Az újkori ünnepségekre most is több mint 3000 résztvevő érkezett 3 napra abban a reményben, hogy sikerül képeségei szerint a legjobbat nyújtani, hogy örülhessen az arany, ezüst, bronz minősítéseknek, különdíjaknak.

Gimnáziumunk 72 fővel érkezett az ünnepségekre több kategóriában. Keszthely napfénnyel, sok-sok programmal, nyüzsgéssel, barátságok kialakulásának lehetőségével, s a boldog pillanatok ígéretével várt bennünket.

A produkciók során tanítványaink -akik közül sokan a Schneider Lajos Művészeti Iskola növendékei is – megmutatták, hogy milyen értékes tudással rendelkeznek. Öröm volt minden produkciójuk.

A kiváló produkciók az alábbi eredményeket hozták:

Arany minősítésben részesült Hajdú Dániel hangszerszólója (10.b, Hahner Róbert tanítványa), Hahner Máté hangszerszólója (9.b, Hahner Róbert tanítványa), a nemzetiségi fúvószenekar népzene kategóriában (Hahner Róbert tanítványai), valamint a néptáncsoport Busójárás c. produkciója (felkészítőjük: Filakovity István) A néptánccsoport ezzel a produkcióval a kategória fődíját és a gálán való szereplést is elnyerte. Hahner Máté pedig külündíjat is kapott.

Ezüst minősítéssel tért haza Schwertféger Kitti könnyűzene kategóriában (11.b, Filákovityné Verőci Alexandra tanítványa)

Bronz minősítést kapott Batka Ingrid hegedűjátéka komolyzene kategóriában (11.d, felkészítő tanára Denkéné Lakner Gyöngyi), Szeifert Erik versmondás kategóriában (11. b, felkészítő tanára Sziebert Ferencné), és kamarakórusunk (felkészítőjük Imre Lajosné).

Köszönjük a művészeti iskola tanárainak is a felkészítő munkát.

Diákjainknak és felkészítőiknek további sikereket kívánunk, és örülünk, hogy tevékenységükkel méltón képviselték iskolánkat.

 

Produkcióikat a Bemutatkozik a gimnázium c. műsorunkban május 12-én megtekinthetik a Kossuth Filmszínházban.

Sziebert Ferencné


Vissza