Az egyéni jelentkezés menete a 2017/2018. tanévben zajló középfokú felvételi eljárás során

2018-01-16 12:00:50

Felhívjuk a figyelmüket, hogy az idei tanévtől a kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség, ezért NE HASZNÁLJÁK az interneten megtalálható, korábbi tanévi felvételi lap nyomtatványokat.

A felvételi lapok előállítása a KIFIR rendszer segítségével. Javasoljuk hogy az elektronikus rendszer használata estén az alábbiak szerint járjanak el:

 1. Hozzanak létre egy jogosultságot az Oktatási Hivatal honlapján. Amennyiben már korábban regisztráltak a fenti linken, ezt a lépést kihagyhatják, és a korábban létrehozott jogosultsággal használhatják a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő programot.

  JELENTKEZÉS: https://www.kir.hu/KIFIR2/JellapKitolto/egyeni

 2. A létrehozott jogosultsággal lépjenek be a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára létrehozott felületére.
 3. A program súgó gombjára kattintva töltsék le, és alaposan tanulmányozzák át a program felhasználó útmutatóját.
 4. A felhasználó útmutatóban leírt módon rögzítsék a tanuló(ka)t és jelentkezéseiket a programban. A program lehetőséget biztosít arra, hogy egy jogosultsággal több tanuló jelentkezéseit is kezeljék.

 5. A felhasználó útmutatóban leírt módon adhatják meg a tanuló.

  • a. általános iskolájának adatait (nem kötelező)

  • b. személyes és értesítési adatait

  • c. tanulmányi adatait

  • d. továbbtanulási adatait (a megjelölni kívánt tanulmányi területeket, és ezek sorrendjét)

 6. Oktatási azonosítóval nem rendelkező tanulók részére a középfokú felvételi eljárásban szükséges fiktív azonosító számot a program biztosítja a kitöltés során a felhasználói útmutatóban leírtak szerint.

 7. Ezen adatok megadása után az adatokat véglegesíteni kell, majd a programból ki kell nyomtatni a felvételi lapokat. (Javasoljuk, hogy a dokumentumok egy-egy példányát nyomtatva, vagy pdf formátumban mentve őrizzék meg a felvételi eljárás végéig.)

 8. A felvételi lapokat írják alá, majd (célszerűen könyvelt postai küldeményként) legkésőbb 2018. február 19-én (éjfélig) adják postára

  • a. a jelentkezési lapo(ka)t a középfokú iskolá(k)ba a jelentkezési lapon megjelölt cím(ek)re
  • b. a tanulói adatlapot az Oktatási Hivatal győri feldolgozó központjába – Oktatási Hivatal 9001 Győr, Pf. 694.
Javasoljuk, hogy a felvételi eljárással kapcsolatban, tanulmányozzák át az Oktatási Hivatal honlapján a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2017/2018. tanév)/Felvételi a középfokú iskolákban a 2017/2018.tanévbenmenüpont alól letölthető tájékoztató kiadványunkat. A kiadvány részletes áttekintést nyújt a felvételi eljárás menetéről és az eljáráshoz kapcsolódó határidőkről.

Vissza