A Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium diákjai az Európa Parlament szívében

2017-10-20 14:03:35

A 2016/2017-es tanévben a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium elnyerte az Európa Parlament Nagykövet Iskolája címet.

A programban részt vevő iskolák számára meghirdetett Euroscola uniós versenyen a gimnázium csapata első helyezést ért el. Jutalmul 2017.október 11-15. között kiránduláson vettek részt Strasbourgban és Prágában. Október 12-én tanáraink és diákjaink egy egész napot töltöttek el az Európa Parlamentben 24 országból érkező 500 fős delegáció tagjaként.

A nap során diákjaink olyan kérdéseket vitattak meg angol nyelven, mint biztonság és emberi jogok, migráció és integráció, illetve Európa jövője. Videokonferencián lehetőségük nyílt az EU egységét érintő témákban kérdéseket feltenni az Európa Parlament alelnökének, Dimitris Papadimoulissnak.  Délután a diákok szekcióüléseken dolgozták ki javaslataikat, amelyeket zárásként a plenáris ülésen megvitattak, majd a kérdésekkel kapcsolatban döntést hoztak.

Minden delegációnak be kellett mutatnia iskoláját. Gimnáziumunkat a prezentáció során Máy Lili és Árvai Zsombor 11. c osztályos tanulók képviselték. Rövid, látványos bemutatójuk óriási sikert aratott, ami az Euroscola rövid összefoglaló filmjében is megtekinthető.

Prezentációjuk záró mondata: Ez év februárjában „Az Európa Parlament a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium szívében” szlogennel csatlakoztunk a programhoz és néhány hónappal később, most mi állunk itt az Európa Parlament szívében. Köszönet neked Euroscola!”

 

 Csoportmunka

delegáció

kísérők

Strasbourg prezentáció


Vissza