Kisfaludy Napok eredményei

2017-03-03 13:19:48

A Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium névadója 1788. február 5-én született, így minden év februárjában az iskola rendezvénysorozattal tiszteleg emléke előtt.

Kisfaludy Károly a magyar reformkor egyik legsokoldalúbb alakja volt, hiszen festő, költő, író, drámaíró, lapszerkesztő, akadémiai tag, irodalomszervező volt egy személyben, így pályafutása a mai ifjúság számára is példaértékű lehet.  

A Kisfaludy Napok rendezvénysorozata e sokszínűséget szeretné tükrözni, hiszen a tantárgyi versenyeken túl, játékos vetélkedőkön is bizonyíthatják tehetségüket a diákok.

Immár 13. éve a környék iskolái számára is nyitottak a versenyek. Az idei évben is 7 általános iskolából (minden mohácsi, ill. Bóly, Somberek, Himesháza és Szederkény iskoláiból érkeztek résztvevők. A középiskolások korosztályában pedig a házigazda intézményen kívül a Pécsi SZC Mohácsi Radnóti Miklós Szakképző Iskolájából versenyeztek tanulók. A négy hétig zajló versenyeken összesen   703 versenyző vett részt a 22 tárgyból 43 kategóriában meghirdetett versenyeken. Az idei tanévben is elsősorban a nyelvek és az érettségi tárgyak vonzották a legtöbb érdeklődőt.

Az iskola minden évben próbálja színesíteni a versenykínálatot új típusú feladatokkal: a természettudományos verseny már több év óta sokakat vonz. Idén a tanév elején online német és angol versenyt hirdettek, melynek keretében a három fordulóban összesen 35 tanuló oldotta meg az érdekes feladatokat.

A diákok digitális érdeklődését kihasználva idén online Oscar filmkvíz-verseny is meghirdetésre került – nagy sikerrel.

A legjobbakat pénteken (2017. március 3.) reggel jutalmazták rövid műsor keretében a Mohácsi Ifjúsági Centrumban megrendezett ünnepségen. A több tantárgyból is induló és kiemelkedő eredményt elért végzős diákot,  Tóth Paulina Dominika 12.a osztályos tanulót - a hagyományoknak megfelelően - idén is emlékserleggel tüntették ki.

Eredmények


Vissza