Nagykövet-iskola lesz a Mohácsi Kisfaludy

2017-02-22 07:23:54

A Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium meghívást kapott az Európai Parlament Nagykövet-iskolája programban való részvételre, mely 2017-ben indul el az Unió összes tagállamában.

A programban 25 magyar középiskola vehet részt első körben, akik azzal érdemelték ki a kiválasztást, hogy aktív pályázati tevékenységet folytattak az elmúlt években, nemzetközi projektek részesei voltak, illetve sikeresen szerepeltek az Európai Unióval kapcsolatos versenyeken. 

A Gimnáziumot egyedüliként választották ki Baranya megyében, és olyan nagynevű iskolákkal dolgozik együtt a projekt során, mint pl. a budapesti Fazekas, a miskolci Avas vagy a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium. A program fő célja a fiatalok figyelmének felkeltése Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt, aktív ismereteket nyújtva nekik az Európai Unióról és az Európai Parlamentről. A projekt keretén belül az iskola junior nagyköveteket választ a diákjai közül, akik segítik az ismeretközvetítést a diákság felé, uniós Infopontot állít fel, Európa Napot szervez majd. Az Európai Parlament Nagykövet-iskolája plakett átadására a tanév végén kerül sor ünnepélyes keretek között.


Vissza