• +3669311255 / +36308295815
  • mkkg@mohacsikisfaludy.hu / mohacsikisfaludy@gmail.com

Neumarkt (Ausztria)

Karl Brunner Európa-ház / Europahaus Karl Brunner

A steiermarki Karl Brunner Európa-ház minden év júliusában egy nemzetközi ifjúsági találkozónak ad otthont. Az itt töltött egy hét alatt az általában Magyarországról, Ausztriából, Szlovéniából, Romániából, Bulgáriából, Szlovákiából és Olaszországból érkezett fiatalok megismerkednek egymással, egymás országaival, kultúrájával. A közös programokon – túrázás, kirándulások, sportprogramok – túl a 16-18 év közötti fiatalok workshopok keretében mélyítik el ismereteiket az Európai Unióról, annak céljairól és vitatják meg a mindenkit együttesen érintő problémákat: toleranciahiány, erőszak, fiatalok elvándorlása stb.

A diákok kirándulnak Steiermark tartományi fővárosába, Grazba és megismerik a stájer Parlament működését is. 

A Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium 2000 óta minden évben lehetőséget kap arra, hogy 14 diákja részt vegyen az ifjúsági találkozón és német nyelvtudásának fejlesztésén túl bővítse ismereteiket Európáról, tényleges európai polgárrá válhasson.

Az eltelt 15 év alatt, közel 250 diákunk élvezhette a neumarkti Európa-ház és a szervezők vendégszeretetét. Már türelmetlenül várjuk a 2016-os találkozót!

Vielen Dank Neumarkt!

Vielen Dank Europa!