• +36308295815
  • mkkg@mohacsikisfaludy.hu / mohacsikisfaludy@gmail.com

Langenau (Németország)

Robert-Bosch-Gymnasium

A Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium és a langenaui Robert-Bosch Gimnázium között 1989 óta áll fenn partnerkapcsolat.

Az elmúlt 26 év során 21 diákcsere valósult meg. Ezek sikerét és eredményességét mind a magyar, mind a német fél elismeri.

A Langenauban töltött hét során tanulóink a vendéglátó családoknál autentikus környezetben használják a német nyelvet. Tanórákon vesznek részt, ahol anyanyelvi tanárokkal gyakorolják, fejlesztik nyelvi ismereteiket.

A langenaui, ulmi és müncheni kirándulások alkalmával bővítik országismereti tudásukat, kutatják, hogy miként kötik össze Magyarországot és Németországot az itt élő nemzetiségek.

Az aktív programok, mint pl. túrázás az Alpokban vagy kenuzás a Dunán, az esti grillezések és sportmérkőzések is jó alkalmat nyújtanak az ismerkedésre és nyelvgyakorlásra. Az utazások alkalmával több ízben tiszteletünket tettük Gizella, magyar királyné, bajor hercegnő sírjánál, vagy ismerkedtünk Bécs ill. Melk nevezetességeivel.

A viszontlátogatás alkalmával mi is gazdag programot állítunk össze, hogy a német diákok felfedezhessék Magyarországot, Mohácsot és környékét, és megismerjék az itteni diákok életét.